Opening van het academiejaar 2014-2015

Zondag 28 september 2014 om 10.30 uur

Orgelzaal van het conservatorium - Muntplein Brugge

Een muzikale tweeling

Om weer eens de kans te bieden aan jong muzikaal talent van eigen bodem hebben we dit jaar gekozen voor twee zussen bij wie de klassieke muziek in de genen zit: Astrid en Emma Wauters. Hun ouders zijn professionele muzikanten en lesgevers aan het Brugs conservatorium en de meisjes hebben nog drie zussen die eveneens muziek gestudeerd hebben.

Zowel Astrid als Emma hebben de “aanmoedigingsprijs voor aankomend talent” van de Brugse Sociaal-Culturele Raad ontvangen, maar zijn al lang geen beginnelingen meer. Na schitterende studies aan het Brugs conservatorium zijn beiden doorgegaan. Beiden behaalden onlangs hun masterdiploma aan het conservatorium in Antwerpen. Al vanaf het prille begin houden ze ervan om samen te musiceren en ondertussen voelen ze mekaar feilloos aan en is het samenspelen een vanzelfsprekendheid geworden. Ze volgden ook regelmatig in duo les bij diverse gerenommeerde muzikanten maar zijn ook solistisch actief in zowel orkesten als kamermuziekbezettingen. Zo maken ze deel uit van het nieuwe internationale ensemble ‘Akhtamar’ bestaande uit jonge muzikanten.

De tweeling Wauters, Astrid op cello en Emma op harp, speelt voor ons werk van onder meer Vivaldi, Bartok en Casals.

 

Wij heten u hartelijk welkom op deze bijzondere openingsactiviteit, die wij u gratis aanbieden. Na het concert volgt een korte formele opening door onze voorzitter en uiteraard de receptie.

Traditioneel is er de mogelijkheid om nadien (om 13.30 u.) samen de lunch te nemen in het Restaurant Verdi, Vlamingstraat 5 te Brugge (op wandelafstand van de Orgelzaal). Op het menu staan

Bladerdeegje met roerei van gerookte zalm, tomaat en garnalen

?

Kabeljauw met spinazie en krielpatatjes

of

Mechelse koekoek ‘Archiduc’, groenten en kroketten

?

Trio van dessert

Twee glazen wijn, water, koffie of thee met versnaperingen

Prijs per persoon: € 35,00 (all-in)

Voor de maaltijd wordt ingetekend door middel van overschrijving van het gepaste bedrag op rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van VVA – Brugge met vermelding “ … x vlees en … x vis”. Inschrijven kan tot 22 september.

Het bestuur hoopt u zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen bij deze openingsactiviteit.