Zaterdag 10 januari 2015 om 18.30 uur

Magdalenazaal

Magdalenastraat 27, Sint-Andries

 

Nieuwjaarsreceptie met optreden van het

“Beaufour Saxophone Quartet”

In 2014 is herdacht dat Adolphe Sax, de vader van de saxofoon, 200 jaar geleden in Dinant geboren werd.

Sax heeft in de negentiende eeuw met zijn uitvinding een omwenteling in de militaire marsmuziek tot stand gebracht en, weliswaar na zijn dood, ook de jazz grondig beïnvloed. Johnny Hodge, Coleman Hawkins, Charlie Parker, John Coltrane en vele anderen werden grote namen, in kleine bezettingen en in bigbands. Ook klassieke componisten als Ravel, Bizet, Rachmaninov en Gershwin schreven voor de saxofoon, al is het instrument niet (of nog niet) opgenomen in symfonieorkesten.

Wij van het VVA wilden nu eens de eersten zijn om die verjaardag ook in 2015 te vieren en hebben daarvoor een saxofoonkwartet uit onze regio uitgenodigd. De jongens van ‘Beaufour’ zullen ons de veelzijdigheid van de saxofoon leren kennen: een vleugje klassieke muziek, een streepje jazz, een wolkje Zuid-Amerikaanse ritmes en een deuntje pop.

Na een korte nieuwjaarstoespraak kunnen we dan, de jaarlijkse traditie getrouw, in de foyer gezellig bijpraten over koetjes en kalfjes, kunst en cultuur, kinderen en keukens, verleden en toekomst. Daarbij horen vanzelfsprekend de hapjes en de vloeibare versnaperingen.

U dient daarvoor wel in te schrijven. Voor dat alles vragen we een democratische bijdrage van € 14,- per persoon, vóór 5 januari over te schrijven op rekening nr. BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van Vlaamse Academici - Regio Brugge, met de vermelding ‘nieuwjaarsreceptie’.

 

Wij rekenen op al onze leden om het VVA-kalenderjaar zwierig en stijlvol in te zetten.