Vierdaagse naar Haute-Normandie

14-17 mei 2015 – lang Hemelvaartweekend

Op algemene aanvraag komt er opnieuw een vierdaagse VVA-reis tijdens het lang Hemelvaartweekend van 14 tot 17 mei. De bestemming is ditmaal het departement Seine-Maritime.

Onze uitvalbasis wordt het Mercure Hotel in Dieppe en van daaruit verkennen we grosso modo Le Havre, Rouen en Fécamp. We bezoeken overblijfselen uit een ver verleden zoals de abdij van Saint-Wandrille of het pittoreske stadje Veules-les-Roses. De meer recente geschiedenis komt aan bod met een bezoek aan Sainte-Adresse waar de Belgische regering verbleef tijdens de Eerste Wereldoorlog en aan Eu met een bezoek aan het Musée Louis-Philippe (een voorvader van Koning Filip). Een meer economische kijk op Frankrijk krijgen we met een rondvaart in de haven van Le Havre en op het gastronomische vlak maken we kennis met de Benedictine likeur in het Palais Bénédictine in Fécamp.

Alle ingrediënten voor een geslaagde VVA reis zijn dus aanwezig. De prijs hangt af van het aantal inschrijvingen. Bij 30 personen bedraagt de prijs 535 euro p.p., bij 40 deelnemers daalt de prijs met 25 euro tot 510 euro. Dit is een all-in prijs (t/m alle maaltijden, incl. drank). Wie een eenpersoonskamer wil, betaalt een supplement van 130 euro. Deze bedragen kunnen nog een lichte wijziging ondergaan. Een annulatieverzekering is niet inbegrepen. Bij minder dan 30 inschrijvingen gaat de reis niet door.

Uiteraard krijgen de deelnemers tijdig de nodige informatie met het volledige programma.

Inschrijven gebeurt door een voorschot van 200 euro p.p. te betalen op rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van Vlaamse Academici – Regio Brugge voor 10 februari 2015.