Zaterdag 11 december 2010

Luc Tuymans: een visie op Centraal-Europa

 

Brugge is vijfjaarlijks het unieke decor voor een groot cultureel stadsfestival. Het programma van 2010 balanceert tussen Oost en West, heden en verleden, confrontatie en harmonie.

Naast de tentoonstelling “Van Eyck tot Dürer” is het hedendaagse kunstparcours “Luc Tuymans: Een visie op Centraal-Europa” een blikvanger.

 

Luc Tuymans is één van de leidende hedendaagse kunstenaars van zijn generatie. Zijn fascinatie voor de bewogen geschiedenis van Centraal-Europa vertaalt zich in een eigenzinnige tentoonstelling met werk van een dertigtal kunstenaars die hun stempel gedrukt hebben op het artistieke landschap in eigen land en ver daarbuiten. Net als Tuymans gaan ze thema’s als oorlog, geweld en trauma niet uit de weg. Naast de Poolse kunstenaar Miroslov Balka, die onlangs nog in Tate Modern exposeerde, presenteren zowel internationaal gewaardeerde als minder bekende collega’s. Er zijn kunstenaars uit Polen, Armenië, Litouwen, Tsjechië, Albanië, Oekraïne, Duitsland, …

De tentoonstelling voert langs vijf “eilanden van betekenis”: Forum+, Arentshuis, Memling in Sint-Jan, Stadshallen en Grootseminarie.

 

Het VVA Brugge beschikt over een beperkt aantal kaarten voor een geleide wandeling op zaterdagnamiddag, 11 december 2010.

De wandeling start (om 15.00 u. of om 15.30 u.) aan de Stadshallen, Markt en gaat langs drie van de vijf “eilanden”. U kunt daarna al dan niet op eigen houtje de beide andere bekijken.

 

Omwille van organisatorische redenen vragen wij u om u in te schrijven, via overschrijving, uiterlijk tegen 8 november 2010.

 

Praktisch:

·         Bruggelingen (identiteitskaart meebrengen!!): € 5,00

  • Niet-Bruggelingen: € 14,00

Het bedrag moet overgeschreven worden op rekening 470-0262141-71 van Vlaamse Academici-Regio Brugge met vermelding “Tuymans”. U deelt tevens mee of u de wandeling verkiest van 15 u. of van 15.30 u. Indien het gekozen uur niet mogelijk is, dan wordt u verwittigd door ons.