Donderdag 20 januari om 20.00 uur stipt
Meersenhuis, Oostmeers 3 te Brugge

De Stille Kracht van Thee

Ann Vansteenkiste


Thee is sterk in opmars. De tijd van druipende theezakjes in asbakken is voorbij. Ongetwijfeld is het de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis.

Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de samowar scharen om er  gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon-tea, terwijl in Marokko, thee schenken een mannenzaak is.

India is 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en zodanig de thee ontstond. 5000 jaar theecultuur! Daar valt heel wat over te vertellen.

Thee-meester, herborist, aromatherapeut, schrijfster van "De Stille Kracht van Thee", (Davidsfonds 2010)! Dat alles typeert onze talentvolle, welbespraakte en goed gedocumenteerde spreekster. Ann Vansteenkiste verscheen in de pers, was op radio en televisie en werd ook gevraagd door Sergio Herman.

Voor haar eindwerk bestudeerde ze drie jaar de medicinale eigenschappen van thee. Samen met haar gaan we stap voor stap door de boeiende geschiedenis en de wereld van de thee.

We ontdekken de vele soorten, de terminologie, de kwaliteiten en dit alles doorspekt met tips om thee correct te serveren.  Ze vertelt enkele leuke anekdotes uit haar reis naar de theevelden in China, terwijl we genieten van  5 exclusieve thees met bijhorend hapje, een prachtige powerpointpresentatie en een mooie syllabus! Begin het nieuwe jaar met "Thee"-vaste voornemens want weet dat thee een manier is van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken. Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken. Dat zullen we doen voor al onze leden. Tot dan en har"thee"lijke groeten.


Wil u er bij zijn? Stort dan, tegen 14 januari, 8 EUR p.p. op rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van VVA-Brugge als deelname in de kosten en bevestiging van uw aanwezigheid.