ESTAMINETWANDELING

SINT-LIEVENS-HOUTEM (COTTHEM)

Donderdag 11 augustus 2011

Augustus vorig jaar staken wij de Franse grens over voor onze jaarlijkse estaminet-wandeling. Dit jaar blijven wij in Vlaanderen, meer bepaald in de provincie Oost-Vlaanderen, en heel precies trekken wij voor de start van onze wandeling naar het idyllisch gehucht “Cotthem”, gelegen in de gemeente Sint-Lievens-Houtem. Zowel Sint-Lievens-Houtem als Cotthem zijn wellicht voor de meeste onder ons ongekend en onverkend gebied.

Wij maken een deel van de Cotthem wandelroute die over een licht glooiend parcours loopt en tevens de buurdorpen Hillegem (deelgemeente Herzele) en Oombergen (deelgemeente Zottegem) aandoet. De hele wandeling van een 8 km in totaal, kan je beschouwen als een “prelude” tot de Vlaamse Ardennen. Je hoeft dus helemaal geen trekkersbloed in je aderen te hebben. Iedereen die van tijd tot tijd eens de benen strekt, kan gerust deze wandeling aan. Voorzie wel goede stapschoenen.

En toch… voor diegenen die zich niet gebeten voelen door de wandelmicrobe, bieden wij – net als vorig jaar – een alternatief aan. Vijf kilometer verder, even voor Zottegem, ligt het domein Breivelde, eigendom van de stad Zottegem. Het is een prachtig kasteelpark, met een enig mooie vijver en een zeer aanlokkelijk terras. Hoe er te geraken, delen we je desgevallend mee in Cotthem. Je kan nu al eens een kijkje nemen op de website : www.zottegem.be, doorklikken op “Toerisme” en verder op “Domein Breivelde”.

Na de wandeling of het parkgekuier, doen we ons te goed aan een barbecue in de Taverne “De Boomgaard”, Cotthem 15 te 9520 Sint-Lievens-Houtem (www.de-boomgaard.com). Een stukje wandelen of een mooi park en een gezellige maaltijd onder vrienden. Meer hoeft het niet te zijn.

Praktisch

13.30 u. Vertrek aan de carpooling parking van de “Lac van Loppem” voor diegenen die samen willen rijden. De anderen begeven zich rechtstreeks naar “De Boomgaard” in Cotthem (Cotthem 15 te 9250 Sint-Lievens-Houtem), waar ze hun wagen parkeren. Een GPS is zeker in dit geval een voordeel. Indien je vanuit Loppem vertrekt (of je nu zelf rijdt of meerijdt), wil Leo (tel. 050-360121 / 0484-145999 of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) of Eric (tel. 050-38 72 59 of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) verwittigen.

15.00 u. Start van de wandeling vanaf “De Boomgaard” (cf. supra).

18.00 u. Barbecue in “De Boomgaard” : aperitief + uitgebreide barbecue + 1 glas bier.

Prijs : 25 EUR op rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van VVA-Brugge met vermelding ‘”Estaminetwandeling” en dit voor 2 augustus 2011 (de betaling geldt als inschrijving en wij moeten op tijd inschrijven voor de barbecue).