Vrijdag 13 februari 2009 om 20.15 uur

“De Cultuurfabriek”

Stationsstraat 22 – 8340 Sijsele

(parkeergelegenheid : naast de Cultuurfabriek en in de Stationsstraat)

DE TOEKOMST IS NIET VAN GISTEREN

door

dr. Herman Konings

 
Trendwatcher Herman Konings, zaakvoerder van Pocket Marketing/nXt, is licentiaat in de theoretische psychologie en zaakvoerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Als trendwatcher geeft hij onder de hoofding 'Ik ben niet gisteren!' regelmatig adviesrondes en spreekbeurten aan bedrijven en hogescholen over socio-culturele verschuivingen, trend-observaties en toekomstverwachtingen.
 
Herman Konings promoveerde cum laude in theoretische psychologie aan de KU Leuven. In 1991 richtte hij ‘Pocket Marketing’ op, een consultant- en onderzoeksbureau over de psychologie van de consument. Herman begon zich steeds meer te focussen op de maatschappelijke trends en begon met het geven van lezingen en colleges. Na een aantal jaar eindigde dit in de medeoprichting van ‘nXt’, een denktank en gistingsdepot voor trend- en toekomstanalyses. Naast zijn eigen werk en research is Herman verbonden aan vele binnenlandse en buitenlandse onderzoeksbureaus over trends en socio-culturele veranderingen. 
Herman Konings wordt als onafhankelijk trendwatcher regelmatig door de audiovisuele en geschreven media gevraagd om socio-culturele, generationele of consumptieve trends te duiden : o.m. De Morgen, Het Nieuwsblad, De Tijd, De Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws, Trends, Weekend Knack, TV1, Canvas, KRO, VTM, VT4 en Vitaya. 
 
Herman Konings spreekt in een meeslepend discours over de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat ons te wachten staat ... Aan het einde van de reis zal duidelijk zijn wat onwaarzeggers, digitale inboorlingen en het zwangerschapspensioen met elkaar gemeen hebben !
Warm aanbevolen, dus. 
 
Na de lezing kan uiteraard nog nagekeuveld worden in de ruime bar van het Cultuurcentrum, dat wij reeds kennen van de opening van ons werkjaar.