VVA Nieuwsbrief

ESTAMINETWANDELING

KEMMEL

Woensdag 5 augustus 2009

 
Augustus vorig jaar zwierven wij rond in Frans-Vlaanderen. Dit jaar blijven wij aan deze kant van de “schreve” en maken wij de prachtige en met heel wat mooie vergezichten en doorkijkjes gelardeerde Kemmelbergwandeling om te eindigen in de plaatselijke “estaminet” of taveerne “Het Labyrint” in Kemmel, waar wij ons te goed zullen doen aan een “streekmaaltijd”. Zij die erbij waren vorig jaar, herinneren zich heel zeker nog de gezellige en plezierige ambiance van dit VVAevenement.
 
Praktisch
 
13.45 u.
Vertrek aan de carpooling parking van de “Lac van Loppem” voor diegenen die samen willen rijden. Gelieve in dit geval Eric (tel. 050-38 72 59 of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) te verwittigen of je zelf wil rijden of wil meerijden me iemand. De anderen zorgen ervoor dat zij tijdig in Kemmel belanden, nl. om
 
15.00 u.
Start van de wandeling tegenover “Het Labyrint” aan de Dries te Kemmel. De wandeling is 9,4 km lang, waarvoor wij een drietal uur rekenen. Na één derde van de wandeling, pauzeren wij even voor een koffie of een frisdrank op het terras van de Hollemeersch.  Het parcours is heuvelachtig, maar echte “kuitenbijters” zijn er niet en het wandelcomfort wordt verzekerd door de mooi aangelegde paden. Zorg wel voor aangepast schoeisel. Het kan er wel eens glibberig zijn. Geen stiletto’s, muiltjes, turnpantoffeltjes… maar wel stevige wandelschoenen.
 
18.30 u.
Streekmaaltijd in “Het Labyrint” : aperitief (de rosé wijn van de Monteberg), “hennepot” (niet hennepoot!) als voorgerecht, gevolgd door “standevlees” (?, maar wel lekker) met kruidenkaassaus, enz. en een dessert.
 
Prijs :
30 EUR all-in (behalve het pauzedrankje) over te schrijven op rekening 470-0262141-71 van VVA-Brugge met vermelding ‘”Kemmel” voor 26 juli 2009 (de betaling geldt als inschrijving).
 
Een must voor de recreatieve VVA-er!