Opening van het academiejaar 2010-2011

Zondag 3 oktober 2010

Openen in romantiek

Een harp is een naakte piano, wordt wel eens gezegd. Dat belet niet dat al wie er bij was, erg genoten heeft van het harpconcert dat Andrea Voets vorig jaar ten beste gaf bij de opening van het academiejaar. Toch stappen we dit jaar over naar de geklede broer. Aan de vleugel zit Mathias Coppens, een Waregemnaar die nu in Antwerpen woont.

Als orgelist, pianist en componist heeft hij op 23 jarige leeftijd een indrukwekkend palmares van optredens en bekroningen verzameld. Al in 2006 werd hij uitgeroepen tot jonge componist van het jaar en hij schreef stukken die zowel in het Lemmensinstituut als in de Singel werden uitgevoerd. Met twee andere muzikanten verzorgde hij het tweejaarlijkse concert van de Koning Boudewijnstichting. Kortom, een aanstormend talent van eigen bodem. Op het - romantische - programma staat werk van Bartok, Janacek en Chopin. Naast een eigen compositie uiteraard.
Wie het spel van de dansende vingers wil zien en horen, is hartelijk welkom op onze openingsactiviteit om 10.30 uur in de Orgelzaal aan het Muntplein (Brugge). Na het concert volgt de korte formele opening en nadien uiteraard de receptie.

Traditioneel is er de mogelijkheid om nadien (om 13.30 u.) samen de lunch te nemen in het Restaurant Den Dyver, Dijver 5 te Brugge (op wandelafstand van de orgelzaal). Op het menu staan

Garnaalkroketten met Rodenbach toetsen
-
Gebakken blauwe wijting – Gestoofde courgettes met paddenstoelen – Selderaardappelen
of
Gegrild rundvlees – Stoofpotje van knolselder, champignons en noten
Gebakken aardappelen met rozemarijn
-
Tiramisu

-

Bier Moinette Blonde – Brasserie Dupont – Tourpes of Wijn Chardonnay – Pierre lagrange – Pays d'Oc

Prijs per persoon: 35,00 € (all-in)

Voor de maaltijd wordt ingetekend door middel van overschrijving van het gepaste bedrag op rekening 470-0262141-71 van VVA – Brugge met vermelding " ... x vlees en ... x vis". Inschrijven kan tot 24 september.

Het bestuur hoopt u zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen bij deze openingsactiviteit.