V.V.A.-Driedaagse
FONTAINEBLEAU
In de sporen van
François Ier, Napoleon, Millet, Sisley
Vrijdag 3 juni t/m
zondag 5 juni 2011

klik hier voor de powerpoint presentatie (rechts klikken, doel opslaan als)

De filosofie van onze drie- en vierdaagse reizen moeten wij niet meer uitleggen aan de VVA’ers die er ooit één hebben meegemaakt. Voor zij die er nog nooit bij waren, nog even de ingrediënten: minder gekende locaties met een zo origineel, interessant en gevarieerd mogelijk programma, een goed gezelschap, goede luim, vriendschap en een scherpe all-in prijs.

Opgelet, dit jaar laten we alle VVA’ers de kans om “Brugges mooiste dag” nog eens in Brugge te beleven en wordt het dus een driedaagse. En aangezien Hemelvaartsdag dit jaar bijzonder laat valt, vindt onze driedaagse uitzonderlijk plaats in de maand juni, wat de kans op zomers weer nog moet verhogen.

Logies: Een koninklijke residentie of “Hotel Mercure Royal Fontainebleau” (***), rustig gelegen in de rue Royale, op 500 meter van het kasteel van Fontainebleau en voorzien van een aangename lusttuin. Alle info en wat plaatjes op www.mercure.com (verder doorgaan naar Fontainebleau). Daar nemen we ook het copieus (en dus on-Frans) ontbijt.
 
Programma: In grote trekken…

  • op de heenreis een geleid bezoek aan het stadje Noyon (www.ville-noyon.fr) met vooral oog   voor de gotische kathedraal, dit alles voorafgegaan door een licht ontbijt; 
  • de onvergelijkelijke VVA-picknick in het woud van Compiègne; 
  • een geleid bezoek aan de Merovingische crypten van Jouarre en daarvoor of daarna bezoekaan een kaasmakerij (Brie!) (www.tourisme-jouarre.com);  
  • een uitgebreid bezoek aan het kasteel van Fontainebleau (Noblesse oblige!)   (www.musee-chateau-fontainebleau.fr)
  • een namiddag Barbizon (thuishaven van de Ecole de Barbizon met chef de file J.F. Millet) (www.barbizon-tourisme.fr); 
  • een geleid bezoek aan het schilderachtige stadje Moret-sur-Loing (waar Alfred Sisley 14 maal de kerk heeft geschilderd) (www.ville-moret-sur-loing.fr) ;
  • op de terugweg een bezoek aan de Abdij van Royaumont (www.royaumont.com).
  • de maaltijden worden genomen in Fontainebleau (Chez Bernard – François Ier), Barbizon (Crêperie Barjole en ’s avonds “Le Relais de Barbizon”), Moret-sur-Loing (Auberge de la Terrasse) en een “goûter” in de Abdij van Royaumont).

Nog een plus: Barbizon en Moret-sur-Loing liggen op enkele boogscheuten van Fontainebleau. De tweede dag blijven wij dus quasi ter plekke..
 
Richtprijs435 € p.p. op basis van een tweepersoonskamer; 90 € meer voor een single (een kamer is een kamer volgens de filosofie van Mercurius).
Deze prijs is “all inclusive”, wat betekent dat de prijs het vervoer, het logement, alle maaltijden met aangepaste dranken en alle bezoeken omvat.
Ter vergelijking : een welbekende culturele organisatie bood een paar jaar geleden een gelijkaardige reis aan (zonder maaltijden met aangepaste drank) voor 460 € ! 
  
Vervoer: “De Meibloem” (Tielt), sedert enkele jaren ons huis van vertrouwen, en met onze chauffeur van vertrouwen, Luc Carnel.

Reservatie: Wil je er bij zijn, wacht niet te lang en schrijf zo snel mogelijk (voor eind februari) een voorschot van 200 € per persoon over op rekening  BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van VVA Brugge met vermelding “Fontainebleau”. Max. 50 deelnemers.

Een ontdekking van enkele van Frankrijk’s mooiste plekjes, die ons in de sporen laat stappen van  François Ier, Napoleon, J.F. Millet en Sisley. Onze vriend Michelin zou zeggen: VAUT LE VOYAGE. Bijgevolg…aarzel niet. Wij waren alvast enthousiast.